De voorstelling / Het verhaal

Vanaf 23 september trekken zoǯn 1.000 amateurmuzikanten door het Brabantse land met de voorstelling Fanfari Bombari: in Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught. Samen met Gerard van Maasakkers en vier professionele acteurs brengen zij in een spetterende muziektheatervoorstelling het verhaal van twee rivaliserende fanfares die strijden om de beste Jeroen Bosch-voorstelling. Een verboden liefde maakt de strijd nog spannender. Gerard van Maasakkers lukt het alles in der minne te schikken en de voorstelling eindigt dan ook in een groot muziekfeest voor de hele familie.

Fanfari Bombari vindt plaats op vier prachtige Brabantse buitenlocaties: Landpark Assisië in Biezenmortel – Gemeente Haaren, De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel, De Burght in Heusden en Fort Isabella in Vught. Door deze gevarieerde speelplekken met op elke locatie een andere samenstelling van zangers en muzikanten, van sambaband tot harmonieorkest, realiseren we vier verschillende voorstellingen.

Kom kijken hoe jouw buurman, collega of vriendin schittert in deze professionele voorstelling. Een uur lang genieten van Gerard van Maasakkers in een meeslepende muziektheaterproductie. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Lees meer »

Compositie


Eerdergenoemd verhaal biedt tal van spannende muzikale mogelijkheden. Bart van Dongen schrijft een nieuwe compositie voor de orkesten en de koren apart, voor de orkesten en de koren door elkaar heen en voor de orkesten en het koor samen. Natuurlijk speelt de muziek van Gerard van Maasakkers een prominente rol in de voorstelling. Bart van Dongen integreert een aantal liedjes van Gerard van Maasakkers in het stuk.
Voor de finale in Den Bosch componeert hij een stuk voor alle deelnemende orkesten en koren uit de regio in combinatie met de Bossche muziekverenigingen. Lees meer »


Vormgeving

Het belangrijkste element in de vormgeving van Fambari Bombari is licht. Met accenten en patronen van licht brengt de ontwerper een kader aan in het donkere landschap waar gespeeld wordt. Met bewegende lichtjes in de verte tussen de bomen, fonteinen van licht achter de vestingmuren, een uitgelichte torenspits; zo maken we van het Brabantse land een speel-locatie, een vrijplaats waar van alles kan gebeuren…. Lees meer »

Locaties

Het Brabantse land vormt het decor voor deze daverende muziektheaterproductie.
De locaties zijn: Landpark Assisië in Biezenmortel – Gemeente Haaren, kasteeltuin De Burcht in Heusden, De Ruwenberg in St. Michielgestel  en Fort Isabella in Vught. Lees meer »

Agenda

Fanfari Bombari wordt tussen van 23 september tot en met 6 november 2016 gespeeld op een vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag, om de week in een ander dorp. De lokale muziekverenigingen spelen de hoofdrol in deze muziektheaterproductie. Gerard van Maasakkers, gitarist Stephan Jankowski en de professionele acteurs Dian Krijnen, Natasja van Tilburg, Mattanja Lennings en Nick van Kuipers zijn de vaste spelers bij Fanfari Bombari. Elke twee weken verplaatsen zij zich naar een ander dorp en voegen zich bij de muziekgezelschappen die zich daar met elkaar meten in de voorstelling.

Het theaterstuk wordt per gemeente driemaal gespeeld voor 500 bezoekers per keer. Voor de bezoekers wordt een overdekte tribune gebouwd.

Najaar 2016: Voorstellingsdata

  • Gemeente Haaren: vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september
  • Gemeente Sint-Michielsgestel: vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober
  • Gemeente Heusden: vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober
  • Gemeente Vught: vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november
  • Gemeente ’s-Hertogenbosch: Finale zondag 11 december ’s-middags

De voorstellingen op vrijdag en zaterdag starten om 20.30u. De zondagvoorstelling start om 15.00u. Lees meer »

Finale

‘s-Hertogenbosch (Wilhelminaplein) – In 2016 wordt het BoschBeest gesmeed; hét kunstwerk dat door de inwoners van ǯs-Hertogenbosch wordt gemaakt. Samen met de Bossche bevolking creëren Stadssmederij Opis en kunstenares Marianne van Heeswijk een indrukwekkend stalen kunstwerk, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Het BoschBeest wordt op 11 december tijdens de grande finale van het Jheronimus Bosch-jaar op spectaculaire wijze ontstoken.
Dit vreugdevuur wordt live begeleid door een stoet van ruim duizend Fanfari Bombari-muzikanten die vanuit de ommelanden naar het Wilhelminaplein trekken. Lees meer »