2016: in het jaar waarin het werk van  de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch thuiskomt en talloze activiteiten en evenementen in ’s-Hertogenbosch en Brabant te zien en beleven zijn, kunnen de gemeenten direct rond Bosch’ thuishaven niet achterblijven.
Het land van Bosch’ speelt dan ook een prominente rol in het project ‘Fanfari Bombari’. Componist Bart van Dongen en script- en toneelschrijver Wiske Sterringa zetten deze spetterende muziektheaterproductie in de steigers.

Uitgangspunt voor de voorstelling is het feit dat er van oudsher veel harmonieën, fanfares en koren in de Brabantse dorpen bestaan en dat zij nog steeds een belangrijke rol spelen in de gemeenschap. ‘Fanfari Bombari’ is een voorstelling van een uur, gespeeld op een buitenlocatie in de gemeente Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught. Per gemeente wordt Fanfari Bombari 3 keer gespeeld voor 500 bezoekers uit de dorpen en het ommeland. Een professionele megaproductie waarin muziekverenigingen zoals fanfares en koren de hoofdrol spelen.

Stichting Jheronimus Bosch 500 faciliteert het project zowel financieel als in projectleiding en ondersteunt ‘Fanfari Bombari’ als kernproductie van de manifestatie Jheronimus Bosch 500.

We worden financieel gesteund door het VSB-fonds, Fonds Cultuurparticipatie, Fonds BNG en het Prins Bernhard Cultuurfonds

Download de Fanfari Bombari brochure (PDF).