Eerdergenoemd verhaal biedt tal van spannende muzikale mogelijkheden. Bart van Dongen schrijft een nieuwe compositie voor de orkesten en de koren apart, voor de orkesten en de koren door elkaar heen en voor de orkesten en het koor samen. Natuurlijk speelt de muziek van Gerard van Maasakkers een prominente rol in de voorstelling. Bart van Dongen integreert een aantal liedjes van Gerard van Maasakkers in het stuk.
Voor de finale in Den Bosch componeert hij een stuk voor alle deelnemende orkesten en koren uit de regio in combinatie met de Bossche muziekverenigingen.

Bart van Dongen maakt deel uit van de jazzformatie VLEK en schreef al vele locatiecomposities. Een daarvan is ‘Kruipend Geluid’: in een voormalige graansilo zingt het Koor Nieuwste Muziek o.l.v. Fokko Oldenhuis deze nieuwe compositie van Van Dongen’s hand. Een andere grote locatieproductie door Van Dongen was de opening van de A2 in Veghel waar hij met de orkesten uit Eerde en Zijtaart het stuk ‘De Harmonie en het Eendje’ uitvoerde.