Vanaf 23 september trekken zoǯn 1.000 amateurmuzikanten door het Brabantse land met de voorstelling Fanfari Bombari: in Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught. Samen met Gerard van Maasakkers en vier professionele acteurs brengen zij in een spetterende muziektheatervoorstelling het verhaal van twee rivaliserende fanfares die strijden om de beste Jeroen Bosch-voorstelling. Een verboden liefde maakt de strijd nog spannender. Gerard van Maasakkers lukt het alles in der minne te schikken en de voorstelling eindigt dan ook in een groot muziekfeest voor de hele familie.

Fanfari Bombari vindt plaats op vier prachtige Brabantse buitenlocaties: Landpark Assisië in Biezenmortel – Gemeente Haaren, De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel, De Burght in Heusden en Fort Isabella in Vught. Door deze gevarieerde speelplekken met op elke locatie een andere samenstelling van zangers en muzikanten, van sambaband tot harmonieorkest, realiseren we vier verschillende voorstellingen.

Kom kijken hoe jouw buurman, collega of vriendin schittert in deze professionele voorstelling. Een uur lang genieten van Gerard van Maasakkers in een meeslepende muziektheaterproductie. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

Wiske Sterringa tekent voor het toneelscenario van ‘Fanfari Bombari’. Eerder ontwikkelde zij diverse locatievoorstellingen in de Zaanstreek waarbij ze regelmatig amateur-verenigingen betrok, zoals bv. de Verkadeharmonie in het stuk MariaMaria.
Zij maakte een muziektheaterstuk met de internationaal vermaarde band ‘de Kift’ en schreef verschillende stukken voor Bosprodukties (bv. Zadelpijn), Kikproductions, Tryater en toneelgroep Wederzijds.

Regisseuse Tet van der Donk verdiende haar sporen met name bij festivals en voorstellingen in Den Bosch zoals op De Parade en bij Theater Bis. Ze regisseerde eerder grote groepen amateur koren en muziekverenigingen, bijvoorbeeld  bij de ontvangst op Koninginnedag 2007 en op de Bosch Parade tussen 2011 en 2014.